HVA SKAL JEG/VI VELGE? GUTTEKANIN ELLER JENTEKANIN????

Det kan av og til være vanskelig å bestemme seg for hvilket kjønn man skal velge - jentekanin??? eller guttekanin??? Det er fordeler og ulemper med begge kjønn.

NB: Hver kanin utvikler sin egen personlighet, og det er ikke sikkert at min beskrivelse av hannkaninen og hunnkaninen stemmer med dine erfaringer .

 

Guttekaniner:

En guttekanin er ofte mer nysgjerrig og imøtekommende enn en jentekanin. Ofte vil du oppleve at kaninen sitter og venter på deg - han er klar til å bli kost med.

Enkelte ganger kan en guttekanin begynne å skvette rundt seg. Dette skjer oftest dersom flere kjønnsmodne hannkaniner ser hverandre/er i bur plassert ved siden av hverandre. To guttekaniner kan bo i samme bur dersom en av dem er kastrert, og de har gått sammen siden de var små. En hannkanin kan kastreres når den er mellom 4 og 6 måneder gammel, og de beskrevne atferdsmåtene kan bli dempet.

 

Jentekaniner:

En jentekanin er vanligvis også nysgjerrig og imøtekommende, men noen jentekaniner kan i perioder holde seg bak i buret - de virker rett og slett sur. Dette går over etter noen dager, og vanligligvis hjelper det å ta jentekaninen ut av buret i slike perioder. Av erfaring så kan to jentekaniner bo i samme bur(forutsetter stor plass) - dersom de har gått sammen siden de var unger..

TILBAKE TIL HOVEDSIDEN.